Den HelderHollands Kroon

Drukte op spoedeisende hulp tijdens jaarwisseling

Advertentie:

De jaarwisseling in de Regio Noordkop is relatief rustig verlopen, al meldt de Noordwest Ziekenhuisgroep wel drukte op de spoedeisende hulp. Er waren verder veel kleine brandjes (vooral afvalcontainers), maar ernstige vuurwerkincidenten hebben zich niet voorgedaan. De Noordwest Ziekenhuisgroep meldt voor wat betreft de vuurwerkslachtoffers en alcoholgebruik, zowel in Alkmaar als Den Helder, een vergelijkbaar beeld als rond de vorige jaarwisseling.

In Alkmaar zijn zeven vuurwerkslachtoffers behandeld (3 oog, 2 hand, 1 rug en 1 oor). Dit is hetzelfde aantal als vorig jaar. “Daarnaast hebben we twee personen met alcoholvergiftiging gezien, vorig jaar 1”, aldus een woordvoerster van het ziekenhuis.

In Den Helder zijn twee vuurwerkslachtoffers gezien, 1 hand en 1 hand/oogletsel. Een van deze patiënten had dusdanig handletsel dat deze patiënt naar Alkmaar is overgebracht. “Mogelijk tellen we deze dubbel. In Den Helder daarnaast nog twee patiënten met alcoholvergiftiging. Vorig jaar waren dit er drie.”

Niet rustig
“Toch kunnen we niet spreken van een rustige jaarwisseling op onze spoedeisende hulp”, aldus de woordvoerster. “Beide locaties hebben heel veel andere (ernstige) patiënten gezien. Zo ligt de spoedeisende hulp in Den Helder momenteel helemaal vol en zagen we in Alkmaar gedurende de nacht 26 patiënten, waarvan een groot aantal hoog complexe zorg nodig heeft en nog in het ziekenhuis verblijft.”

Door de mist was van het vuurwerk overigens niet al te veel te zien. De kruitdampen maakten het zicht nog minder, waardoor het vooral voor de afstekers zelf een verlichte avond was.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button