Den Helder

Grote keien langs Van Foreestweg verdwijnen

Julianadorp – Aannemingsbedrijf Winder start 6 januari met het verwijderen van de grauwacke keien tussen het fietspad en de rijbaan van de Van Foreestweg. Het gaat om de grote keien vanaf de rotonde met de Breewijd tot en met de toegangsbrug naar de Tuindersvereniging Ooghduyne. Winder zet daarvoor groot materieel in. De werkzaamheden nemen ongeveer twee weken in beslag.

De reden om de grauwacke keien te verwijderen is dat de onderhouds- en beheerskosten erg hoog zijn. Er zijn proeven gedaan om de wildgroei tussen de keien te beperken, zoals de keien in beton leggen, maar met helaas weinig resultaat. Vandaar dat de gemeente heeft besloten tot het verwijderen van de keien. De keien worden opgeslagen en mogelijk later gebruikt bij een ander project. Het stuk wordt ingezaaid met gras en een deel bloemen voor een vrolijk, divers en vooral veilig resultaat.

Door de werkzaamheden kan wat overlast ontstaan, zoals stofoverlast (bij droog weer), gladde wegen door modder (bij nat weer) en verkeershinder.

Veilig passeren
De medewerkers van Winder werken met groot materieel en bedienen deze vanuit hun cabine. Wie wil passeren doet er daarom verstandig aan oogcontact met de machinist te zoeken. Ook staan er verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden.

Vragen? Naam dan contact op met Heiko Mulder, aannemingsbedrijf J. Winder, 06-53761873 of per e-mail via info@jwinder.nl. Gitta de Jong is de wijkconciërge van Julianadorp en zij is bereikbaar via 14-0223 en gi.de.jong@denhelder.nl.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button