Den Helder

Nieuwjaarsduik Julianadorp editie 45

Wat is er lekkerder dan na een gezellige oudejaarsavond en een feestelijke nieuwjaarsnacht de koude zee in te duiken om het nieuwe jaar in te luiden? Voor een paar echte bikkels is dat het mooiste wat er is, de rest kijkt liever in zijn warme winterjas vanaf het strand toe. En voor diegenen die lekker bij de kachel zaten heeft Regio Noordkop de foto’s!

nieuwjaarsduik
Even wat warms na afloop van de koude duik (DHFoto)

Organisatie
De organisatie is trots dat het met alle partijen weer gelukt is het evenement mogelijk te maken. De firma Beers zorgde weer voor een mogelijkheid tot omkleden en tien minuten voor de duik was er de Pre-duik Warm-up verzorgd door Classic Gym. Na afloop konden de bikkels, na zich warm te hebben aangekleed, een vaantje afhalen ter herinnering aan dit koude avontuur.

Publiek
Leuk om te zien dat van jong tot oud de zee ingedoken werd. Kinderen onder de twaalf mochten alleen onder belediging van een volwassen duiker de zee in. Dat je nooit te oud bent voor zo’n koele duik was te zien bij sommige deelnemers, die desnoods met aan twee armen ondersteuning te water gingen. Er was weer meer publiek dan duikers, maar dat kwam de sfeer wel ten goede. En een bakkie snert, koffie of chocomel maakte het nog best aangenaam, ondanks dat het woensdag toch flink koud was op het strand van Julianadorp.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button