112

Dronkeman parkeert auto tegen gevel

Den Helder – Het nieuwe jaar begon slecht voor een 22-jarige Roemeen die met de nodige alcohol op achter het stuur van een auto was gaan zitten.

Omstreeks 00.35 uur kreeg de politie melding dat een auto (zonder kentekenplaten) bijzonder onbehoorlijk rijgedrag vertoonde op de Van Galenstraat. Vanuit de melding herkende de politie het voertuig, dat vermoedelijk thuis hoorde op de 2e Emmadwarsstraat. Hier werd de auto ook teruggevonden, tegen de pui van een appartementencomplex. Zowel de auto als de woning waren zwaar beschadigd.

De bestuurder kwam hier juist uit een woning. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Uit een ademanalyse bleek dat hij 1030 ug/l alcohol in zijn adem had. Dat is ruim vierenhalf maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Het Roemeense rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button