112Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Ook Veiligheidsregio spreekt van rustige jaarwisseling

Ook al gold er een vuurwerkverbod, deze Oud en Nieuw werd er nog flink geknald. Ondanks dat feit kregen de ambulance- en brandweerhulpverleners van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord minder meldingen dan bij de vorige jaarwisseling. Er waren dit jaar opvallend minder branden: 36, vorige jaarwisseling waren dat er 99.

De brandweer- en ambulancehulpverleners kregen in totaal 190 incidenten te verwerken, in de tijd tussen 8.00 uur op 31 december en 8.00 uur op 1 januari. Tijdens de vorige jaarwisseling ging het om 269 incidenten. Emile Roemer, naast waarnemend burgemeester van Alkmaar ook voorzitter van de veiligheidsregio, spreekt zijn dank uit aan alle hulpverleners, gemeenten en andere betrokkenen die hebben bijgedragen aan het veilig verloop van de jaarwisseling. Hij is vooral trots dat – op een kleine groep na – mensen zich in deze moeilijke periode aan de afspraken hebben gehouden, om in deze fase van de pandemie de zorg niet nog verder te belasten.

Het totaal aantal incidenten (ambulance plus brandweer) tussen 8.00 uur op 31 december en 8.00 uur op 1 januari was in Den Helder 16. In Hollands Kroon waren 15 incidenten, in Schagen 7 en op Texel 3.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button