112

Jaarwisseling: politieman krijgt glas op hoofd (update)

Regio Noordkop – De jaarwisseling in de Kop van Noord-Holland lijkt redelijk rustig te zijn verlopen, zo blijkt uit berichtgeving van de politie. Wel werd in Den Helder een politieman in zijn vrije tijd met een glas op zijn hoofd geslagen toen hij een ruzie wilde sussen. De verdachte mishandelde bij zijn aanhouding ook een andere politieman en iemand van de Koninklijke Marechaussee.

In totaal werden de brandweer en ambulance in Noord-Holland Noord 219 keer ingezet over een periode van de hele vrijdag van 31 december tot 8:00 uur ’s ochtends op zaterdag 1 januari 2021. Iets na middernacht ontstond in de Van Linschotenstraat in Den Helder brand in een woning door vuurwerk. De brandweer had het vuur snel onder controle. Een 33-jarige man uit Callantsoog raakte ernstig gewond toen hij vuurwerk afstak dat in zijn handen afging. Het slachtoffer raakte hierdoor zijn hand kwijt. De man werd in de ambulance behandeld en is daarna met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Elders in de provincie was meer sprake van geweld tegen politiemensen, zoals in Volendam en Zaandam. En ondanks het geldende vuurwerkverbod, was er vrijwel overal wel sprake van veel vuurwerkoverlast. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken met geluidsoverlast of schade als gevolg en her en der werden brandjes gesticht. Daarnaast was er op meerdere plaatsen sprake van illegale bijeenkomsten. Deze werden zonder grote problemen beëindigd, waarbij de aanwezigen werden gecontroleerd en heengezonden.

Op sommige plaatsen in de politieregio (Noord-Holland) was het niet drukker dan op een normale doordeweekse nacht. Op andere plaatsen was het onrustig met meldingen van onder meer vechtpartijen, mishandelingen en zwaar vuurwerk. In totaal zijn er 32 aanhoudingen verricht. 17 daarvan zijn gerelateerd aan oud en nieuw, zoals die voor illegaal vuurwerk en brand. Grote incidenten bleven gelukkig uit.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. waarom vermeldt u hier dat er een man uit callantsoog zijn hand verloren heeft? ik heb ernstige twijfels of u hier wel echte bronnen voor gebruikt of zich baseert op roddels. Dit is namelijk gebasseerd op een misverstand.

Back to top button
%d bloggers liken dit: