Cultuur/NatuurDen Helder

“Bertus de Tweede”, keert zeehond terug in Den Helder?

Den Helder – Een toevallige passant vroeg zich op nieuwjaarsdag vol verbazing af of dit normaal is, bij de aanblik van een een zeehond, zwemmend in het Heldersch Kanaal langs de Keizersgracht. De heer Leuven zag het dier ter hoogte van de bibliotheek en belde voor alle zekerheid het Zeehondencentrum Pieterburen.

Ondertussen zwom het dier richting de Loodsgracht en werd voor het laatst na 14.00 uur gezien in de Kerkgracht, bij het tijdelijke stadhuis en het carillon van het Nationaal Monument voor het Reddingswezen. “De medewerker van Pieterburen gaf aan dat het af en toe gebeurt dat dieren vanuit de haven de binnengracht in zwemmen, maar dat het niet vaak voorkomt. Ze waren blij met de melding omdat ze dan tijdig op de hoogte zijn”, aldus de lezer die het bij de redactie van omroep Regio Noordkop meldde.

Het is nog niet bekend of de zeehond inmiddels, via het Natte Dok van het Nieuwe Diep, de weg richting het Marsdiep en de Waddenzee heeft teruggevonden. Of dat we het wellicht “Bertus de Tweede” moeten dopen, en in het jaar van Sail 2023, een jaar na het overlijden van zeehond Bertus I, de mascotte terugkeert naar Den Helder.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: