Hollands KroonUitgaan

KNA1927 brengt “Paniek op de 13e”

Advertentie:

Nieuwe Niedorp –  De toneelvereniging KNA1927 speelt binnenkort een komisch stuk “Paniek op de 13e..” geschreven door Peter Damen. De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari, aanvang 20:00 uur en worden gehouden in Dorpshuis Prins Maurits in Nieuwe Niedorp. Zoals elk jaar gaat de vereniging voor een stuk waar het publiek speciaal komt voor een avondje lachen.

De vereniging bestaat uit een klein aantal leden van elf mensen. Naast een drietal slapende leden hebben de andere leden vaak een dubbelrol. Van de zes spelers op de planken zitten er daarvan drie ook in het bestuur. Ook heeft er één speler na 25 jaar óp de planken gespeeld te hebben haar rol geruild voor een rol vóór de planken. Tilly Schaafsma- Leguit, die al vele rollen vertolkt heeft, had de wens een keer de rol van regisseuse te willen vervullen.

Tilly heeft in het verleden de regiecursus gevolgd in Schagen en Alkmaar en na tien jaar ervaring opgedaan te hebben met groep 8 van de basisschool durfde ze het samen met haar vereniging aan dit jaar de spelers te regisseren. “Ze waren eerst bang dat als ik zou gaan regisseren dat ze niet naar me zouden luisteren, omdat ik te eigen zou zijn, daarom heb ik eerst acteerworkshops gegeven. Daar waren ze zo enthousiast over dat ik dus nu het hele stuk heb mogen regisseren en zonder spijt, want de spelers hebben allemaal een mooie transformatie ondergaan. Ik ben trots op ze”, aldus Tilly.

Het stuk
Het stuk speelt zich af op een lingerieafdeling van een warenhuis in de jaren eind 60, begin ’70.

Toen was de beleefdheid nog gewoon. Danny, die werkt op de afdeling geluid, moet invallen op de afdeling lingerie omdat ze daar personeelstekort hebben. De enige ervaring met dameslingerie is de ervaring met de ondergoed van zijn vriendin. Desondanks ziet hij het wel zitten. Hij krijgt te maken met een cheffin die het hoog in haar bol heeft en een paar hele eigenaardige klanten. Het doen en laten van de spelers resulteert in hilarische, grappige en soms vreemde situaties.

Kaartverkoop:
Online www.dorpshuisprinsmaurits.nl
Offline Juwelier Leguit, Hoefje 9A, Nieuwe Niedorp

Vrijdag 7 en zaterdag 8 februari
Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79, Nw. Niedorp
Volwassene € 10,- ( aan de deur € 12,-),  Kind t/m 12jr. € 5,-.

Vrijdag 7 februari
Vip arrangement ( alleen online te bestellen) Aanvang: 18:00uur
Entreekaart voor VIP plaatsen + Theaterhap buffet (exclusief drinken) + 1 lot voor de verloting €29,95

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button