Cultuur/NatuurHollands KroonPolitiek

Gemeente wil vervolgonderzoek naar ‘Mansholtpark’

Middenmeer – Het college B&W van de gemeente Hollands Kroon stelt de gemeenteraad voor om €15.000,- beschikbaar te stellen voor het starten van een vervolgonderzoek naar de realisatie van het beoogde ‘Mansholtpark’ langs de Cultuurweg in Middenmeer. In totaal zal het onderzoek €40.000,- gaan kosten, maar Agriport en het waterschap betalen de rest.

Recentelijk maakte de gemeente bekend dat de eerste berekeningen laten zien dat de kosten voor de realisatie van het park ergens tussen de vijf en de tien miljoen euro uitkomen. Dat is volgens wethouder Theo Groot te veel om als de gemeente helemaal zelf te betalen, al besluit de gemeenteraad daar uiteindelijk zelf over. Wel zijn alle betrokken organisaties erg enthousiast en de hoop is dan ook dat er meer partijen zijn die willen meebetalen. Daarbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan het Hoogheemraadschap, maar ook aan Agriport en de bedrijven die daar gevestigd zijn.

Om de haalbaarheid van verschillende opties juist in te schatten is een vervolgonderzoek nodig. Daarin worden alle verschillende scenario’s onderzocht en wordt ook gekeken naar de werkelijke bereidheid van andere partijen om ook mee te betalen. Volgens de wethouder is wel voorzichtig gepolst of die bereidheid er is en lijkt men voorzichtig positief, maar dit kan veranderen wanneer er echte bedragen genoemd worden.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button