Hollands KroonPolitiek

Meerderheid gemeenteraad stemt in met vestiging arbeidsmigranten in Joods Werkdorp

Advertentie:

Slootdorp – De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft dinsdagavond in meerderheid ingestemd met het bestemmingsplan voor de Nieuwesluizerweg 42 in Slootdorp: Het voormalig Joods Werkdorp. Daarmee is er veertien jaar nadat eigenaar Joep Karel het perceel kocht eindelijk een besluit genomen en wordt de vestiging van arbeidsmigranten mogelijk gemaakt.

Onafhankelijk Hollands Kroon (OHK), PvdA, LADA, Anders!, ChristenUnie en GroenLinks stemden tegen. OHK wilde het besluit over de verkiezingen heen tillen: Er waren nog te veel open einden en het voortbestaan van het herdenkingsmuseum is onvoldoende geborgd. Volgens Anders! is de plek niet geschikt voor het huisvesten van arbeidsmigranten. Volgens GroenLinks laat de gemeente met een positief oordeel over het initiatief alle beleidsregels voor huisvesting van arbeidsmigranten los. Ook voorstanders erkennen dit, maar vinden dat een uitzondering hier op zijn plaats is.

Onder andere de riolering is een punt van zorg. Die is er niet en dit wordt opgelost met septic tanks. Daarnaast is de toename van de verkeersdrukte een mogelijk probleem. Er waren maar liefst veertig zienswijzen op het plan. De inspreekavonden van de gemeenteraad over het onderwerp waren altijd drukbezocht: Veel inwoners zien de plannen niet zitten. Eigenaar Joep Karel stelde bij de laatste van deze inspreekmomenten dat de beste stuurlui aan wal staan: Er is de afgelopen veertien jaar enorm veel commentaar geweest, maar nooit iemand met een beter idee en de middelen om dit ook daadwerkelijk te realiseren.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button