Cultuur/NatuurHollands Kroon

Nieuwe kandidaten voor cultuurprijs Hollands Kroon gezocht

Inwoners kunnen tot 1 maart nomineren

Adverentie

Hollands Kroon – De inwoners van Hollands Kroon kunnen vanaf 1 februari hun kandidaat nomineren voor de Stimuleringsprijs cultuur van Hollands Kroon. Voor de Stimuleringsprijs komen personen, stichtingen, verenigingen en instellingen in aanmerking die korter dan vijf jaar bestaan en een bijzondere belofte voor de cultuur in Hollands Kroon inhouden. De Stimuleringsprijs is een geldprijs van € 2.500,-. Naast de geldprijs ontvangt de winnaar ook een kunstwerk.

Voor de kandidaten geldt dat sprake moet zijn van een prestatie op het gebied van cultuur die van uitzonderlijke meerwaarde is voor Hollands Kroon en waarbij een verbinding is met de gemeente. Een motivering, waarin wordt uitgelegd waarom deze genomineerde een prijs verdient, is noodzakelijk. De nominatie kan tot 1 maart online plaatsvinden via de website van CPHK.

Feestelijke bijeenkomst
Het Cultuurplatform selecteert uit de ingediende kandidaten een vijftal genomineerden. Inwoners van Hollands Kroon kunnen dan hierop in april hun stem uitbrengen. Vervolgens kiest een vakjury de winnaar van de Stimuleringsprijs cultuur Hollands Kroon, rekening houdend met de uitslag van de publieksstemming. De prijs wordt overhandigd in juni, tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button