Hollands Kroon

Vanaf april camera’s op station Anna Paulowna

Anna Paulowna – Vanaf april wordt het cameratoezicht op station Anna Paulowna aangescherpt. Na meerdere vernielingen riepen onder andere het CDA en GroenLinks op om het toezicht aan te scherpen. De procedure loopt, maar neemt nog een aantal maanden in beslag.

Op dit moment wordt onderzocht op welke juridische basis de camera’s geplaats mogen worden en welk systeem het meest geschikt is. Rondom het ophangen van camera’s gelden strenge eisen in verband met de inbreuk op de privacy, zo laat het college B&W van de gemeente Hollands Kroon weten. Ook moet goed worden gekeken op welke plekken de camera’s komen en bijvoorbeeld welke beeldkwaliteit noodzakelijk is. Daarbij wordt er samengewerkt met zowel de NS als de politie.

Niet iedereen mag de camera’s zomaar uitlezen. De bedoeling is nu dat de beelden enkel worden gebruikt in de opsporing van strafbare feiten. Dit maakt dat enkel de politie de beelden mag inzien. De verwachting is dat de camera’s begin van het tweede kwartaal operationeel zijn.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button