Hollands KroonSportUitgaan

Verbouwing zwembad De Rijd op schema voor opening op 1 mei

Adverentie

Nieuwe Niedorp – De verbouwing van zwembad De Rijd ligt goed op schema. Naar verwachting kan het buitenbad in Nieuwe Niedorp vanaf 1 mei volledig open. Zo laat wethouder Mary van Gent weten. Vorig jaar kon het zwembad voor korte tijd en alleen in beperkte vorm open.

Diepe bad
Begin november 2021 is gestart met de tweede fase van de renovatie. Het diepe bad is gesloopt en het leidingwerk rondom de twee grote bassins zijn vervangen en aangepast op het dwarsdoorstroom-principe. Ook het leidingwerk rondom het peuterbad is vervangen. Begin januari zijn de tegelzetters begonnen met het opnieuw betegelen van het diepe bad. Eind januari wordt de inventaris, zoals de trappen, teruggeplaatst.

Peuterbad
Om een betere doorstroming in het peuterbad te realiseren is het betonnen waterelement verwijderd. Ter vervanging van het betonnen waterelement komen er twee kunststof speeltoestellen in het peuterbad. Na overleg met de Omgevingsdienst vindt er nog een aanpassing plaats: De traptrede in het bad maakt plaats voor een flauw aflopende vloer.

Planning
Vanaf week 6 wordt het straatwerk rondom de baden aangebracht. In februari en maart wordt de technische installatie aangepast, worden de werkzaamheden aan de chemicaliënopslag uitgevoerd en worden de afdekinstallaties en sundisks geplaatst. De locatie van de waterglijbaan voor het instructiebad wordt voorbereid op plaatsing van de glijbaan. Het peuterbad wordt gecoat. In de maand april zal het plaatsen van de glijbaan en de speelelementen, het vullen van de baden en het
van de technische installatie plaatsvinden. Dit alles maakt dat De Rijd op 1 mei de deuren weer kan openen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button