Texel

Zeehond waarschijnlijk gebeten door hond

Advertentie:

De Koog – Een alarmerend telefoontje zaterdag zorgde ervoor dat dierverzorger Hilde Smit van Ecomare meteen op weg ging. Er lag een zeehond ‘met bloed’ vlakbij het strandpaviljoen van Paal 9. Het bleek te gaan om een jonge grijze zeehond die waarschijnlijk is aangevallen door een hond. Hij lag in shock te rillen op het strand.

Grijze zeehonden staan bekend om hun felheid, maar Hilde kon dit dier zo oppakken. De zeehond was nat en had heel verse wonden. Vermoedelijk is hij gebeten door een hond, het water in gevlucht en vervolgens bij Paal 9 het strand opgekropen. Toen Hilde daar arriveerde was hij door de shock helemaal passief.

In de opvang werd de zeehond door de dierenarts onderzocht. Bij zijn oor zat een diepe wond, zijn rug zat vol krassen en hij had onderhuidse bloedingen en kneuzingen opgelopen. Met ORS, een mengsel van water met mineralen en zouten, werd zijn vochtbalans weer op peil gebracht. De dierenarts gaf hem een pepmiddel, pijnstilling en antibiotica.

Aanlijnen
De zeehond, die Klaas is genoemd, at meteen de volgende dag al zelf. Hij lijkt het gelukkig te gaan redden. Klaas is niet de enige door een hond gebeten zeehond die momenteel in de opvang van Ecomare wordt verzorgd. Eerder deze maand kwam er ook al een binnen. Het toont weer de noodzaak van het aanlijnen van honden, in elk geval als in de verte een zeehond wordt gezien.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button