Jeugd

Audities voor de Talent Academy

Advertentie:

Wieringerwerf – De Talent Academy houdt zondag 12 februari weer audities. De Academy is vooral op zoek naar nieuwe talenten die kunnen worden toegevoegd aan de verschillende klassen en showgroepen.

“De jonge talenten worden professioneel begeleid om hun volgende stap te maken op het gebied van zang of musicaltheater. In de lessen worden ze uitgedaagd om hun grenzen te verleggen en dat maakt het uitdagend voor alle niveaus”, vertelt Alexander Bügel namens Meerpeen Theater, waar de Talent Academy onder valt.

Auditie
Tijdens de auditie wordt gekeken naar het niveau van de auditant, maar ook naar zijn of haar potentie. Na de auditie kunnen zij toegelaten worden tot een Academy klas, die gecategoriseerd worden in verschillende leeftijdscategorieën. De auditant kan ook meteen geselecteerd worden voor de showgroepen ‘Vocal Talent’ of ‘Musical Talent’, wanneer zij daar al klaar voor zijn.

De Academy klassen worden gegeven in de leeftijdscategorieën 7 t/m 11 & 12 t/m 21 jaar. In de stroming zang krijgen de groepen wekelijks een uur les in onder andere zangtechniek, meerstemmig zingen en presentatie. Ook is het mogelijk op een later moment door te stromen naar de showgroep ‘Vocal Talent’. In de stroming musical krijgen de klassen wekelijks een uur les in de disciplines spel, zang en dans en kunnen zij mogelijk op een later moment doorstromen naar de showgroep ‘Musical Talent’.

Vocal Talent
Vocal Talent is een groep jonge zangtalenten in de leeftijd van 12 t/m 21 jaar oud die op hoog niveau optreden met meerstemmige samenzang. De groep treedt regelmatig zelf op en wordt daarnaast ook ingezet voor de theaterproducties en concerten van Meerpeen Theater waarin de groep ook met bekende artiesten op het podium staat. Musical Talent brengt jaarlijks een bekende musical op hoog niveau in Theater Het Vikingschip in Den Oever met jonge talenten van 10 t/m 21 jaar. Dit jaar brengen zij de musical ‘The Lion, The Witch and The Wardrobe’ die zich afspeelt in het betoverende Narnia.

“Als coach is het geweldig om met jonge talenten te mogen werken en samen hun grenzen te verleggen. Voor zowel de Academy klassen en showgroepen zijn we op zoek naar kinderen en jongeren die bereid zijn om hard te werken om de volgende stap te zetten op hun eigen niveau. Enkele van onze talenten hebben inmiddels al gespeeld in landelijke musicals zoals Fun Home, The Sound of Music en één van onze oud-talenten schittert momenteel in de musical Charlie and the Chocolate Factory. We willen talenten een mogelijke opstap bieden naar professionele opleidingen en producties, maar ook talenten die graag als hobby willen blijven zingen of musical spelen en daarin het beste uit zichzelf willen halen zijn bij ons aan het juiste adres”, vertelt Michelle de Jong enthousiast.

Op 12 februari worden in Wieringerwerf audities gehouden voor alle groepen, zowel op het gebied van zang als musical. Kijk voor meer informatie of voor aanmelding op www.talentacademynederland.nl/auditie.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button