Hollands Kroon

Leerlingen Basisschool de Snip veilig naar school

Advertentie:

Nieuwe Niedorp – De leerlingen in groep 8 van Basisschool de Snip keken tijdens de Buurtsafari naar wat gevaarlijke punten waren op hun fietsroute naar school. Als vervolg hierop geeft een expert van de Fietsersbond hen donderdag 2 februari een interactieve gastles, op uitnodiging van Team Sportservice. Met de kinderen gaat de expert op zoek naar mogelijke oplossingen voor de onveilige plekken.

In de les werken de kinderen in groepjes samen. Ze kijken naar de fietsroutes die ze rijden naar school. Samen bespreken ze de onveilige plekken en bespreken oplossingen. Deze aanbevelingen sturen ze naar de gemeente, met de vraag om deze knelpunten op te lossen.

Meer fietsen 

Via het project worden de ambassadeurs; zij zijn leidend in de zoektocht naar een veilige route. Een veilige fietsroute naar school heeft veel voordelen, stelt Team Sportservice. Kinderen voelen zich veiliger en gaan (meer) fietsen. Ze richten zich op het plezier van fietsen, in plaats van op het gevaar. Door meer te fietsen en bewegen, kunnen kinderen zich beter concentreren en leren op school. Gezond leven en bewegen is wat Team Sportservice ook voor iedereen nastreeft. Daarnaast maken ouders zich minder zorgen over hun fietsende kinderen en de onveilige verkeerssituaties.

Na de les krijgt de gemeente een volledig adviesrapport over de veiligheid op de fiets namens de kinderen, dat geanalyseerd is door de experts van de Fietsersbond. Met input uit de gastles wordt een advies aan de gemeente uitgebracht over hoe het volgens de kinderen mogelijk is om veiliger naar school te fietsen, en zo een veiligere schoolomgeving te realiseren.

Meer informatie 
Team Sportservice en de Fietsersbond werken samen in dit project. Wie eenzelfde project wil organiseren kan contact opnemen met Michella Komen, via mkomen@teamsportservice.nl.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button