Uitgaan

Lezing ecologische verwachtingen voor de Waddenzee bij Ecomare

Advertentie:

Texel – Hoe reageert de ‘basis van het voedselweb’, oftewel algen en schelpdieren, op de huidige en toekomstige veranderingen in het milieu? NIOZ-onderzoeker en mariene ecoloog Katja Philippart deelt haar ideeën en inzichten over de toekomst van het waddengebied in een lezing bij Ecomare.

Philippart vertelt wat deze veranderingen in het milieu betekent voor de diersoorten die van algen en schelpdieren leven. Dit doet zij op basis van een recent overzicht dat samen met Nederlandse, Duitse en Deense collega’s is opgesteld.

De lezing vindt op dinsdag 7 februari plaats in het restaurant van Ecomare. De deuren openen om 19:45 en de lezing begint om 20:00.  De toegang bedraagt € 5,- inclusief koffie en thee. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De derde lezing van deze winterlezingencyclus over de toekomst van het waddengebied is op 21 februari. Dan vertelt prof.dr. Jan van Gils, ecoloog en vogelonderzoeker bij het NIOZ, over de effecten van klimaatverandering op wadvogels.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button