Den Helder

Wethouder belt mensen wakker op warmetruiendag

Den Helder – De Helderse Vallei organiseert 10 februari op warmetruiendag een belpanel waar mensen zich voor kunnen aanmelden, om wakker gebeld te worden door onder meer wethouder Tessa Augustijn van duurzaamheid en energietransitie.

De warmetruiendag is een van de grootste klimaatactie van Nederland. Als heel Nederland 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we niet allen geld, maar ook maar liefst 6,3 miljoen kilo CO2. Daar doen 250.000 bomen anders een jaar over om uit de lucht te halen. Trek daarom op vrijdag 10 februari een warme trui aan en zet de verwarming lager.

Kijk hier voor meer informatie of voor aanmelding: De warmetruien-belservice.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

6 reacties

 1. Laat deze wethouder liever iets doen aan de wooncorporaties die zeggen dat hun huizen zonder enige vorm van isolatie toch een hoog energielabel hebben…

  Voor veel mensen in Oud Den Helder, Jeruzalem en waarschijnlijk nog vele andere buurten is het iedere dag Warme truien dag of zelfs wel Thermoondergoedsmaand…

  Laat Wethouder Tessa Augustijn maar de mensen uit bellen, als ze er voor heeft gezorgd dat Woningstichting en Heldervastgoed als grootste woning aanbieder, met een plan is gekomen om binnen 3 jaar alle huizen minimaal te voorzien van Dakisolatie, muurisolatie en alle ramen voorzien zijn van minimaal HR++ glas.

  Want de wooncorporaties en verhuurders komen overal mee weg. Als je de landelijke huurcommissie vraagt op te treden tegen het niet isoleren van huizen, dan kunnen ze alleen een huurverlaging afdwingen. Echter heb je hier als huurder met huursubsidie niets aan, want de korting die de mensen krijgen wordt er weer afgehaald bij de huursubsidie. Dus er blijft 0,00 van de korting over die gebruikt kan worden als compensatie van de energiekosten.

  Energiekosten die weer onbetaalbaar zijn geworden voor mensen in niet geïsoleerde sociale huurwoningen… Dus als wethouder Tessa Augustijn iets wil doen, zorg er dan voor dat de energiearmoede wordt aangepakt in de kwetsbare wijken.

  Wethouder Tessa Augustijn, laat op koste van de gemeente energie labels opstellen in de wijken Oud Den Helder en Jeruzalem buurt. En daarvoor een oproep in de krant te zetten, waar mensen uit deze buurten zich kunnen opgeven voor het vaststellen van een onafhankelijk gemaakte energielabel…

  Dan mag u mij over 3 jaar uit bed bellen tijdens de Warme Truien dag…

  1. Daar ben ik het geheel mee eens. Laat Woningstichting meer van zijn overvloedige geld stoppen in het isoleren van de woningen van trouwe huurders in plaats van het te pompen in prestigieuze woningbouwprojecten en stadsontwikkeling. Wat schiet ik ermee op om wakker te worden gebeld door wethouder Augustijn?
   Sowieso een belachelijke actie, want de mensen die zich hiervoor aanmelden zijn zich al bewust van de klimaatproblematiek. Wat voor zin heeft het om hen ‘wakker’ te maken? Die hebben hun warme trui al aan als ze worden gebeld…..

 2. Ik zal 9 februari een flinke portie bami bij de Chinees halen.

  Gegarandeerd dat ik de ochtend van 10 januari een flinke (warme) bruine trui kan breien… 😜😁🤣

  1. Dan moet u het wel bijna een jaar binnen zien te houden .Van 9 Februari tot 10 Januari is toch een maandje of 11. Succes !

   1. Scherp; Roan.
    rare spelfout; de eerste zin klopt maar de tweede totaal niet. geen idee hoe dat erin geslopen is.

 3. ipv dit soort onzin acties kunnen ze zich ook hard gaan maken om de 1800 bomen die in DH geruimd zijn terug te planten wat veel meer Co2 uit de lucht haalt……

Back to top button
%d bloggers liken dit: