Hollands KroonVideo

Joke van Leijdenpad Middenmeer geopend

Adverentie

Middenmeer – Het Joke van Leijden-wandelpad is officieel geopend. Het pad aan de zuidkant van het dorp is op initiatief van de Middenmeerse Joke van Leijden aangelegd om het ‘ommetje’ rond het dorp veiliger te maken. “Ik word gewoon omhelsd door wandelaars die het zo fijn vinden dat het er nu is.”

Al in 2016 vroeg Joke van Leijden de gemeente Hollands Kroon om het bestaande pad bij de Cultuurweg, aan de zuidkant van het dorp, te verlengen. “We moesten daar van het wandelpad af en de weg op. Heel gevaarlijk, omdat er steeds meer vrachtwagens rijden voor Agriport. Je zag ze soms niet aankomen en we werden gewoon van onze sokken gereden.”

Ruim zeshonderd wandelaars hebben hun handtekening gezet onder een petitie van Joke’s Middenmeer in Beweging, maar de gemeente Hollands Kroon vond dat ze het pad zelf maar moest financieren. “Ik had geen zin om koeken te gaan verkopen”, vertelt Joke. Met de inzet en het geld van dorpsbewoners en enkele grote sponsors is het pad begin januari aangelegd.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button