Den Helder

Buurthuis De Viskom verhuist toch niet naar Maranathakerk

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder en de Stichting Vastgoed van het Buurtcollectief hebben geen overeenstemming bereikt over een verhuizing van het buurthuis De Viskom aan de Vijzelstraat naar de Maranathakerk. “Dit tot teleurstelling van beide partijen”, schrijft het Helderse college van burgemeester en wethouders naar de gemeenteraad.

Begin november 2023 werd bekend gemaakt dat de gemeente buurthuis De Viskom wilde vestigen in de Maranathakerk, vanwege de slechte staat van onderhoud van het buurthuis in de Visbuurt. Echter, uit gesprekken met de Stichting Vastgoed Buurtcollectief is nu dus gebleken dat de Maranthakerk in zijn huidige vorm ook niet goed geschikt is als buurthuis.

De gemeente Den Helder gaat nu onderzoeken welke toekomst voor het gebruik van de Maranathakerk wenselijk is. Hierbij is verkoop ook een optie.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button