Sport

VZV verslaat Granollers in Challenge Cup

Adverentie

’t Veld – De handbalvrouwen van VZV hebben het eerste duel met het Spaanse Granollers in de kwartfinale van de Challenge Cup verrassend gewonnen. In een volgepakte sporthal zorgden de handbalsters uit ’t Veld zaterdagavond via een knappe comeback voor een goede uitgangspositie in de return: 26-25.

Veelzeggend voor de openingsfase was dat VZV pas na zeven minuten handbal via Lisanne Kolken de eerste treffer op het scorebord kreeg. Het vizier stond niet op scherp en de Granollers-keepster bleek meermaals een sta-in-de-weg. De Spaanse vrouwen hadden op dat moment al drie keer het net gevonden. Het werd 2-6 en vanaf dat moment bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. Via twee treffers van Florance Kos kwamen de Veldtemsen nog terug tot twee punten achterstand (7-9), maar er kon niet worden voorkomen dat de ploeg van Rolf Schulte met de rust tegen een marge van vier treffers aan keek: 12-16.

Na de rust kroop de équipe uit Noord-Holland steeds dichter naar de nummer zes van Spanje toe. Vooral Djazzmin Trabelsi was met zes treffers na de pauze op schot. Het was dan ook niet verrassend dat juist zij VZV met twee treffers achter elkaar voor het eerst naast Granollers zette: 21-21. Via Kolken, in totaal goed voor zeven treffers, kwam de ploeg van Schulte zelfs op een 22-21 voorsprong. Het werd nog vijf minuten billenknijpen voor de luidrichtige supporters uit ’t Veld. Toen Trabelsi een minuut voor de zoemer de 26-24 binnnengooide, was de zege in het eerste duel een feit.

Volgende week mag VZV de goede uitgangspositie proberen te verdedigen. Op 8 maart staat de return in Spanje op het programma. Bij een positief resultaat mag VZV zich halve finalist van de Challenge Cup noemen.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button