TexelVideo

Dartelende lammetjes op de weilanden van Texel (video)

Advertentie:

Texel – De temperaturen lopen weer op, het voorjaar hangt in de lucht en dat kan maar een ding betekenen, dartelende lammetjes op de weilanden.

In de lammetjestijd zijn schapenboeren dag en nacht in de weer om de geboortegolf in hun stal te begeleiden. Ook bij Lennart Witte van Schapenboerderij Texel is het een drukte van
jewelste met de geboorte van alle lammetjes. Dat betekent soms korte nachten voor Lennart of zijn zus Mariska, met wie hij de boerderij runt. Ze wisselen de nachtdiensten af.

De schapen die op het punt staan om te bevallen worden goed in de gaten gehouden. In het groepshok waar de schapen samen staan zijn camera’s geplaatst zodat Lennart kan zien of er eentje aan het bevallen is. Er worden ieder jaar zo’n 1000 lammetjes geboren op de boerderij.

De lammetjes zijn te volgen via de Lammetjesradar en de webcam van de Schapenboerderij.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button