Defensie

Helicopter Qualification week op De Kooy

Advertentie:

Den Helder – Het is Helicopter Qualification (HQ) week op de Kooy. Tijdens deze week trainen de NH90 bemanningen het maken van deklandingen op schepen van de Koninklijke Marine. Dit doen ze zowel bij daglicht als duisternis. Er wordt dagelijks gevlogen. Tot en met donderdag 4 maart 2021 wordt er ook in de avond gevlogen tot uiterlijk 23:00 uur.

Enkele weken geleden trainden de helikopterbemanningen van het Defensie Helikopter Commando in winterse omstandigheden. De helikopters van vliegbasis Gilze-Rijen trainden onder andere het maken van white-outs. Lees er meer over in de Defensiekrant.

Defensie bereidt de militaire oefeningen zorgvuldig voor en trachten, waar mogelijk, de vliegbewegingen zoveel als mogelijk te spreiden over de diverse oefengebieden in Nederland. Ook nemen ze deel aan oefeningen in het buitenland om het geluid en belasting voor de leefomgeving te spreiden. Door de COVID-19 crisis kunnen opleidingen en trainingen in het buitenland zeer beperkt plaatsvinden. Operationele omstandigheden maar ook het weer kunnen er voor zorgen dat oefeningen anders verlopen dan vooraf aangekondigd.

Mochten mensen toch overlast / hinder ondervinden dan kunnen zij dat melden via het online klachtenformulier. Meer informatie over vliegbewegingen staat opĀ luchtmacht.nl/vliegbewegingen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button