112

Waterscherm voorkomt overslaan brand naar dierentuin

Oosterend – De brandweer moest maandagavond in Oosterend in actie komen om te voorkomen dat brand oversloeg naar de dierentuin. Rond 19.30 uur kwam een melding van een buitenbrand aan de Schorrenweg in Oosterend op Texel. Het bleek te gaan om een grote stapel afval, echter wel naast dierentuin Texel Zoo. Om te voorkomen dat de brand oversloeg naar het naastgelegen pand met dieren werd een waterscherm opgesteld.

Al snel kwam de brandweer zonder water te zitten en moesten er extra wagens bij komen. Waaronder een wagen met honderden meters slang en een pompwagen.

Door het blussen kwam veel rook vrij dat richting de dieren ging. De brandweer heeft hier wel metingen gedaan, maar alles lijkt onder controle. De Schorrenweg was de hele avond afgesloten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button