Den Helder

Bouw Koningsplein en Koningsdriehoek gestart

Adverentie

Den Helder – Na een periode van slopen, saneren, tekenen en aanbesteden is het nu tijd de Koningstraat en omgeving op te knappen. Deze week start Helder Vastgoed BV met de bouw van de projecten Koningsplein en Koningsdriehoek, een combinatie van koopwoningen en huurappartementen.

Even uitgesteld door de storm is begin deze week de eerste paal de grond ingegaan. “Nu de eerste resultaten aan beide kanten van de Spoorstraat te zien zijn is het gebied rondom de Koningstraat aan de beurt. De komende twee jaar transformeren we de Koningstraat en omgeving om tot een prachtig woongebied”, vertelt Robbert Waltmann. De twee projecten zorgen tezamen voor een toevoeging van zeven huurappartementen en veertien koopwoningen aan het woningaanbod. Alle woningen worden gasloos gebouwd, voorzien van warmtepompen en zonnepanelen. De bouw duurt ongeveer een jaar.

Woningnood
De komende jaren bouwt Helder Vastgoed BV meer dan 400 (sociale) huur- en koopwoningen in de gemeente Den Helder om de woningnood aan te pakken. In het stadshart komen nog dit jaar twaalf nieuwe sociale huurwoningen aan de Spuistraat en vier aan de Koningdwarsstraat in de verhuur. Daarnaast start dit jaar de bouw van 36 huurwoningen in Het Warenhuys, dertig huurappartementen nabij Halte Bellevue, twaalf koopwoningen Palmhout in de Spoorstraat en vier koopwoningen op de oude plek Biegstraten in de Koningstraat. “En dan niet te vergeten de plannen met het Dijkkwartier met een combinatie van maar liefst 200 (sociale) huur- en koopwoningen op een unieke locatie”, aldus Waltmann.

Ook buiten het centrum wordt gewerkt aan nieuw woonaanbod met projecten als Molenwerf (34 koop- en huurwoningen) op het Vinkenterrein en het Kasteel met 39 huurappartementen in Nieuw Den Helder. De huurwoningen Koningsdriehoek worden te zijner tijd op Woonmatchkopnh.nl aangeboden. Om te reageren dien je als woningzoekende ingeschreven te staan. Kandidaten met interesse voor de koopwoningen kunnen zich melden bij Coltof Makelaardij & Partners.

Bron: Samen Bouwen aan Den Helder

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. kennen ze weer wat asielzoekers kwijt….. Jan Kaas maakt al toch helemaal geen kans meer…..

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d