Hollands KroonPolitiek

Hollands Kroon bestaat tien jaar: Inwoners bepalen hoe dat gevierd wordt

Adverentie

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon bestaat in 2022 alweer tien jaar. Ter ere van deze verjaardag organiseert de gemeente het hele jaar door allerlei activiteiten, maar de inwoners mogen zelf ook bijdragen aan het feest. Via Denkmee.Hollandskroon kunnen zij ideeën aandragen. Daarbij kan gedacht worden aan een evenement zoals een buurtfeest of barbecue. De gemeente helpt graag bij het realiseren van de activiteiten.

Dat kan bijvoorbeeld doordat de gemeente op de dag zelf komt helpen, of doordat zij materialen leveren. Ook een financiële bijdrage behoort tot de mogelijkheden. “Of misschien heb je wel hulp nodig bij de aanvraag van een vergunning die nodig is voor jouw idee. Jouw idee ma gnatuurlijk ook iets zijn wat blijvend is zodat de buurt er het hele jaar plezier van kan hebben”, aldus Hollands Kroon. Wat de gemeente het liefste wil is dat de ideeën zoveel mogelijk verspreid zijn over de hele gemeente. Ideeën delen is mogelijk tot 1 mei.

Het hele jaar activiteiten
Vanuit de het lokale bestuur zelf is alvast een voorschotje gedaan. Zo start de viering van het tien jarig bestaan met de onthulling van een eigen ‘Hollands Kroon tulp’. Ook staan er verschillende sportevenementen, een cultuurdag en themalunches op de agenda. Het volledige programma is te vinden op de website van de gemeente. Burgemeester Rian van Dam heeft er zin in en is blij dat het eindelijk weer mag: “Wat hebben we met z’n allen bijzondere, emotionele, zware maar ook ontroerende jaren achter de rug. Het coronavirus heeft ons leven behoorlijk overhoop gehaald. Veel was anders dan anders en het was bepaald niet altijd makkelijk. Gelukkig belanden we langzaam aan in een andere fase. Een fase die ons meer ruimte biedt om een feestje te vieren. En dat treft, want reken maar dat we wat te vieren hebben.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button