Hollands Kroon

Hollands Kroon biedt hulp aan Oekraïense werknemers

Hollands Kroon – Met de inval van Rusland in Oekraïne worden vele mensenlevens geraakt. Zo ook van mensen die in Hollands Kroon wonen. De gemeente wil daarom hulp bieden aan werknemers uit de Oekraïne die in Hollands Kroon werken.

Burgemeester Rian van Dam: “In onze gemeente werken veel arbeidsmigranten. Wij hebben zicht op ongeveer 125 mensen die uit Oekraïne komen en in Hollands Kroon werken. Onze gedachten gaan uit naar hen en naar hun families die op de vlucht zijn of nog in Oekraïne verblijven.” Wethouder Theo Meskers: “Via de werkgevers zijn we gevraagd mee te denken in het bieden van hulp aan deze mensen. Dat doen we uiteraard. We spannen ons in om een accommodatie te faciliteren zodat deze werknemers met hun gezinnen herenigd kunnen worden”.

Buurlanden als Polen, Moldavië, Slowakije en Roemenië vangen al tienduizenden mensen uit Oekraïne op. Het kabinet en het COA zijn aan het kijken waar vluchtelingen uit Oekraïne kunnen worden opgevangen als zij zich in Nederland melden en om huisvesting vragen. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) zal voorlopig geen besluiten nemen over asielaanvragen van Oekraïners. Hierdoor lopen zij niet het risico dat zij na een negatief besluit moeten terugkeren naar hun land, stelt de IND in een persbericht. Oekraïners zijn Europeanen, zij kunnen met een biometrisch paspoort sinds 2017 zonder visum vrij reizen naar de Europese Unie (bron: COA.nl).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button