Hollands KroonVideo

Bollen, bloemen, en een boel bezoekers op hernieuwde editie Lentetuin (video)

Advertentie:

Breezand – Struinen tussen de tulpen, narcissen en hyacinten; na een hiaat van twee jaar is de Lentetuin terug met een nieuw concept. Bezoekers kunnen tot vijf maart genieten van de bolbloemenshow met live muziek en bijbehorende beurs.

Dennis Burger, bestuurslid van de bolbloemenshow, heeft met spanning gewacht op het moment dat de show weer open kon: “We zijn open en het publiek loopt er, en daar worden we heel blij van”. De bloemenshow van de lentetuin wordt elke editie opgebouwd door vrijwilligers, en dat is geen koud kunstje. De bouwers waren op dinsdag tot diep in de nacht bezig om de show klaar te maken voor publiek: “De laatsten waren tot half twee vannacht nog bezig”, weet Burger.

De verschillende bloemstukken op de podia en in de themakamers zijn ingericht door Martin Elling, in samenwerking met een scala aan bloemisten. De bolbloemenshow heeft dit jaar het thema muziek, en kent een andere opzet dan de voorgaande edities. Burger: “De bloemen werden in voorgaande jaren in een tuin geplant hier in de hal, maar daar was erg veel aarde voor nodig. We hebben deze editie een meer dynamische aanpak, waarbij de bezoekers rondom de bloemen kunnen lopen”. Door deze dynamische opzet kunnen bezoekers de bloemen van dichter bekijken dan voorheen, en dat is voor velen een uitkomst. Een heer knielt voor een van de tafels, zijn cameralens steekt tussen planten. “Ik probeer van zo dichtbij mogelijk een foto te maken”, vertelt hij, zodat alle details mooi zichtbaar zijn.

Dagje uit

Naast de bolbloemenshow kent de Lentetuin ook een beurs. Bestuurslid van deze zogenaamde ‘Expo’ Ted Beelen vertelt: “Enerzijds hebben we een zakelijk gedeelte waar toeleveranciers van de bollensector hun bedrijven presenteren, en aan de andere kant hebben we de voorjaarsbeurs. Daar is van alles voor het publiek te vinden, van woninginrichting tot lekker eten”. De combinatie van de bloemenshow en de beurs biedt volgens Beelen een completere ervaring: “Samen met de de bolbloemenshow vormt de expo een geheel dagje uit. Sommige bezoekers komen van ver rijden om de Lentetuin te bezoeken, en zo bieden we hen wat extra’s”.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button