Uitgaan

Sam Middleton, Spiegel in Beeld

Haringhuizen – Voor Sam Middleton, voormalig Amerikaans kunstenaar die in 1962 naar Schagen verhuisde en ook in Schagen is overleden, wordt op zondag 2 april een multimedia theatervoorstelling ‘Sam Middleton, Spiegel in Beeld’ georganiseerd in de Willibrorduskerk in Haringhuizen. De toeschouwers zullen gedurende ruim een uur ondergedompeld worden in een totaal theater met verhalen, muziek, videobeelden en licht. Voor elke toeschouwer is er een uniek programmaboekje beschikbaar.

Sam Middleton (1927 New York – 2015 Schagen) was een van de toonaangevende Amerikaanse kunstenaars uit de 20e eeuw. Middleton, een mixed-media artiest, wiens favoriete medium collage was. Hij groeide op met jazzmuziek die gedurende zijn hele carrière van primaire invloed op zijn kunst zou blijven. Sinds 1962 verbleef hij in Nederland. Zijn fascinatie voor het polderlandschap maakte dat hij zich later in Schagen vestigde.

Beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold neemt in zijn verhaal de toeschouwer mee de werkstukken in die Sam Middleton heeft gemaakt. Victor Posch (saxofoon, piano, zang) en Ronald van der Veen (kerkorgel, piano) zullen improviseren op jazz-nummers. Bewerkte videobeelden zullen ter ondersteuning door Joop Luten op verschillende wanden van de kerk afgespeeld worden. Tim Klijn verzorgt de belichting van de kerkzuilen en het geluid.

Aanvang 15.30 uur. Toegangsprijs € 18 per persoon. Kaarten zijn online te bestellen via www.spiegelsinbeeld.nl.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button