Den HelderVideo

Snert voor Syrië & Turkije: ouderen doneren opbrengst aan giro 555 (video)

Advertentie:

Den Helder – Liters en liters erwtensoep, zo ver het oog reikt. Medewerkers en bewoners van zorggroep Tellus wilden iets doen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrie en Turkije en maakten daardoor een enorme hoeveelheid snert. De opbrengst gaat naar giro 555.

De emmertjes soep gingen als warme broodjes over de toonbank. Naast grote afnemers uit het bedrijfsleven kwamen ook vrienden en familie langs om soep aan te schaffen. In totaal is er zo’n 1500 liter erwtensoep gemaakt die al voor het einde van de middag was verkocht. “We begonnen om 11 uur met de verkoop”, vertelt chefkok Arlindo Slijger, “het is de hele tijd storm gelopen. We kunnen er eigenlijk niet tegenop boksen!”

Niet alleen het keukenpersoneel, ook de bewoners van de verschillende zorginstellingen droegen een steentje bij. “Ik was al om 8 uur op om groente te snijden”, vertelt mw. Wagemaker. “Ik heb me er echt op verheugd om hierheen te gaan. Voor het goede doel, ik hoop toch zo dat we veel geld ophalen”, zegt mw. Stada.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Dit is wat een bron op internet zegt over ´snert´(citaat): ´Snert zou uit het Fries komen en eigenlijk een snelle, dunnere variant van erwtensoep zijn; de snert-erwtensoep. Een ander theorie is dat het is afgeleid van het fijn koken van de erwten; de erwten tot ‘snert’ koken. Zelf denk ik overigens dat dit ranzige woord zijn oorsprong vind in een samenvoeging van de woorden snot en erwt. Daarbij las ik de titel verkeerd, gelukkig stond er een foto onder met ´groene emmertjes´. Zelf las ik; Het is ´jammer en helaas´ voor Syrië en Turkije maar de ouderen doneren hun geld aan de giro. Er is met hen gepraat… maar zij doneren hun geld aan de giro…

Wellicht ook interessant

Back to top button