Texel

De Koog ook rustig door Coronacrisis

De Koog – Het is de badplaats van het eiland, waar elk jaar veel toeristen heen gaan. Een plek met veel hotels, vakantieparken en campings in de buurt. Daarnaast is De Koog ook onder de jongeren de uitgaansplek op het eiland. Er zijn daar verschillende kroegen, waaronder De Babbels, De Toekomst, De Sjans en Dos Santos. Ook zijn er in De Koog veel restaurants te vinden.

Zowel uitgaan als op vakantie gaan is vanwege de Coronacrisis even niet meer mogelijk. De kroegen en restaurants zijn dicht en toeristen worden aangeraden nu thuis te blijven en niet op vakantie te gaan. Dat leidt ertoe dat De Koog in elk geval tot 28 april erg rustig is. Dat is voor vele toeristen die graag naar Texel komen een raar beeld om te zien, want De Koog is normaal gesproken een drukke en geliefde plek op het eiland.

Toon meer

Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer is stagiaire bij Regio Noordkop. Hij woont op Texel en maakt elke dag met groot enthousiasme de oversteek naar het vaste land. Dirk richt zich tijdens zijn stage op redactiewerk, filmen en editen. Dirk is bereikbaar via dirk@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button