Hollands KroonMaritiem

Onderhoud Skuutje WR60 en Wieringer Aak WR4 deels gereed

Den Oever – Het onderhoud aan het Wieringer Skuutje WR60 en aan de Wieringer Aak WR4 heeft afgelopen maand plaatsgevonden, hierdoor is het voor een belangrijk deel gereed. Dat verliep zeer voorspoedig.

Het was eerst de bedoeling dat de schepen in Den Oever op het zoute water zouden liggen, omdat dat goed is voor de conservering van het hout. Vanwege de COVID-19 crisis zijn alle havens langs de Waddenzee gesloten voor pleziervaart, daarom liggen de schepen momenteel bij de Watersportvereniging Amstelmeer op de Haukes.

De COVID-19 crisis heeft ook gevolgen voor de plannen die er met de schepen zijn. Zo wordt de cursus “Zeilen voor Landrotten”, verplaatst naar een andere tijd dit jaar, ook is er een mogelijkheid dat het een jaar wordt overgeslagen. Het varen met schepen tijdens Vistival, gaat niet door. Over de andere activiteiten in Den Oever, zoals de Flora & Visserijdagen, is nog geen duidelijkheid over of dat door kan gaan.

Toon meer

Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer is stagiaire bij Regio Noordkop. Hij woont op Texel en maakt elke dag met groot enthousiasme de oversteek naar het vaste land. Dirk richt zich tijdens zijn stage op redactiewerk, filmen en editen. Dirk is bereikbaar via dirk@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button