Den HelderJeugd

Trimaran doet huiswerkcontrole via het voorraam

Den Helder – De juffen van basisschool De Trimaran uit Nieuw Den Helder hebben het er maar druk mee. Ze verzochten de leerlingen woensdag hun huiswerk op het voorraam te plakken zodat ze tijdens een ronde konden controleren. “De voortgang van de leerlingen is superbelangrijk en we willen natuurlijk wel een vinger aan de pols houden”, aldus juffen Sigrid en Eva.

Elke dag krijgen de leerlingen van de juf een werkpakket toegestuurd voor die dag. Vaak zit er een filmpje bij met uitleg of een leuke blooper van de juf. Ook foto’s die de kinderen naar juf sturen worden vaak meegestuurd zodat ze toch een beetje van elkaar kunnen zien wat ze doen. “Natuurlijk kunnen we digitaal veel volgen maar vandaag wilden gewoon even zien of het werk netjes verzorgd was, en dan maar op het raam plakken zodat wij het veilig kunnen bekijken”, aldus de juffen.

Bij Eline vielen ze met de neus in de boter, geen appel voor de juf(fen), maar taart. De moeder van Eline is 25 jaar in dienst bij haar werkgever en dat werd gevierd. Bakkie thee, wat lekkers en dan het werk van hun leerling nakijken, Eline keek vanachter het raam toe. En gelukkig, ze had het goed gedaan, dat geeft moed voor de volgende thuiscontroles!

1 April
De “plak je huiswerk op het voorraam”-actie was overigens landelijk bedacht, maar dan vooral als 1 aprilgrap. Waar sommige leerlingen van de Trimaran geluk hadden, was dat voor veel andere leerlingen van basisscholen in de regio niet het geval. Zij hadden ook het raam volgeplakt in de hoop de juf of meester even te zien, maar helaas. Deze grap leidde tot aardig wat betreurde gezichtjes.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button