Noord-Holland

Voorleeswedstrijden 2020 afgelast

Noord-Holland – Stichting Lezen heeft besloten de Voorleeswedstrijden 2020 af te gelasten naar aanleiding van de corona maatregelen. Dit betekent dat zowel de regionale en provinciale finales als de landelijke finale definitief niet doorgaan. Helaas worden er dus dit jaar geen Voorleeskampioenen gekozen.

Deze beslissing geldt voor de Nationale Voorleeswedstrijd voor basisschoolleerlingen, de Read2Me! Voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs en de Pabo Voorleeswedstrijd voor pabo-studenten.

De afgelaste data van de provinciale finales in Noord- en Zuid-Holland zijn als volgt:
25-03-2020 – Voorleeswedstrijd Read2Me! Noord-Holland
27-03-2020 – Voorleeswedstrijd Primair onderwijs Noord-Holland
01-04-2020 – Voorleeswedstrijd Pabo Noord- en Zuid-Holland
03-04-2020 – Voorleeswedstrijd Read2Me! Zuid-Holland
08-04-2020 – Voorleeswedstrijd Primair onderwijs Zuid-Holland

Alle betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte gesteld. De deelnemende bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland en Probiblio vinden het heel jammer. Wij begrijpen de teleurstelling bij alle voorlezers die geselecteerd waren voor een volgende ronde. Volgend jaar komt er hopelijk weer een mooie, normale editie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button