Noord-Holland

Voorleeswedstrijden 2020 afgelast

Noord-Holland – Stichting Lezen heeft besloten de Voorleeswedstrijden 2020 af te gelasten naar aanleiding van de corona maatregelen. Dit betekent dat zowel de regionale en provinciale finales als de landelijke finale definitief niet doorgaan. Helaas worden er dus dit jaar geen Voorleeskampioenen gekozen.

Deze beslissing geldt voor de Nationale Voorleeswedstrijd voor basisschoolleerlingen, de Read2Me! Voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs en de Pabo Voorleeswedstrijd voor pabo-studenten.

De afgelaste data van de provinciale finales in Noord- en Zuid-Holland zijn als volgt:
25-03-2020 – Voorleeswedstrijd Read2Me! Noord-Holland
27-03-2020 – Voorleeswedstrijd Primair onderwijs Noord-Holland
01-04-2020 – Voorleeswedstrijd Pabo Noord- en Zuid-Holland
03-04-2020 – Voorleeswedstrijd Read2Me! Zuid-Holland
08-04-2020 – Voorleeswedstrijd Primair onderwijs Zuid-Holland

Alle betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte gesteld. De deelnemende bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland en Probiblio vinden het heel jammer. Wij begrijpen de teleurstelling bij alle voorlezers die geselecteerd waren voor een volgende ronde. Volgend jaar komt er hopelijk weer een mooie, normale editie.

Toon meer

Babette van Tongeren

Dit bericht is geplaatst door Babette van Tongeren. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Babette richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via babette@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button