Cultuur/NatuurHollands Kroon

Aanleg natuurvriendelijke oever in Wieringerwerf gestart

Wieringerwerf – De gemeente Hollands Kroon is vorige week gestart met de aanleg van een natuurvriendelijke oever aan de Verbindingsweg in Wieringerwerf. Verouderde beschoeiingen worden in Hollands Kroon door de gemeente vervangen en waar mogelijk kiezen zij voor een natuurvriendelijke optie.

Een mooie plek voor planten en dieren
Een natuurvriendelijke oever is een oever met een flauw talud wat vanuit het water geleidelijk oploopt. Op deze manier kunnen dieren gemakkelijk in en uit het water komen. Ook ontstaat er door de geleidelijke overgang van nat naar droog een mooie plaats voor planten om te groeien. Een scherpe overgang met harde beschoeiing zoals op veel plekken nog het geval is kent deze voordelen niet.

Goed voor de biodiversiteit
In Wieringerwerf wordt ongeveer 190 strekkende meter natuurvriendelijke oever aangelegd. Als de werkzaamheden gereed zijn, wordt de oever ingezaaid met een inheems plantenmengsel speciaal voor natuurvriendelijke oevers. Deze natuurvriendelijke oever en de planten die hier tot stand komen dragen bij aan een fijne en gezonde leefomgeving en zijn onderdeel van de gemeentelijke ambitie om zich in te zetten voor de biodiversiteit.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button