Den HelderJeugd

Kleuters Eben Haezer school maken een bloemenfeestje bij het Houwinghuis

Mevrouw Bruintjes deelt eitjes uit aan de kleuters (DHfoto)

Den Helder – De rust bij het Houwinghuis werd donderdagmiddag vrolijk verstoord door de kleuters van de Eben Haezer school. Het zonnetje scheen heerlijk en zo konden jong en oud elkaar buiten ontmoeten. In de Coronatijd toch eigenlijk wel een must. De kleuters hadden op school bloemen gemaakt van duurzame materialen en zongen een prachtig lied over de lente voor de bewoners van het Houwinghuis. Na het zingen overhandigden de kinderen de bloemen aan de bewoners die daar zichtbaar van genoten. Aan de kinderen was ook gedacht, mevrouw Bruintjes mocht aan de kinderen allemaal een lekker paaseitje uitdelen.

Eigenlijk zouden de leerlingen van de Eben Haezer school op 11 november bij het Houwinghuis langsgaan om de lampionnen te laten zien, maar dit ging door de Coronamaatregelen niet door. “Het thema op school is op dit moment “zorg voor elkaar” en vanuit die gedachte kwam het idee om de bewoners te verrassen”, vertelt juf Tosca. De kinderen gingen blij aan de slag om de bloemen te maken en studeerden in vijf dagen een lied in. De bewoners vonden dit zo leuk dat al snel het verzoek kwam om het nog een keer te zingen. En dat gebeurde, uit volle borst!

Eerste bezoek Houwinghuis
Door alle Coronaperikelen was dit voor het eerste dat de Eben Haezer het Houwinghuis bezocht. Het was mooi om te zien hoe zowel de oudere mensen als de kleuters hiervan genoten.  Het is dus zeker voor herhaling vatbaar en er is al een plannetje om met de bewoners samen stenen te gaan beschilderen. Die worden dan vlak voor de Voorjaarsvakantie in de buurt verstopt en wie weet, ook wel een paar in de tuin van het Houwinghuis.

De kleuters zingen voor de bewoners van het Houwinghuis (DHfoto)
Best lekker even chillen in het zonnetje! (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button