Cultuur/NatuurHollands Kroon

Vijf genomineerden Cultuurprijs Hollands Kroon

Hollands Kroon – De genomineerden voor de Cultuurprijs Hollands Kroon zijn bekend. Wilma Beers, Petra Rotgans, Elly Doolaard, Bloemencorso Winkel en Stichting Cultuur binnen de Dijken zijn genomineerd voor de Cultuurprijs Hollands Kroon 2021. Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) heeft deze vijf genomineerden geselecteerd uit de 22 aangemelde kandidaten.

“Het is een hele mooie selectie. Een fraaie doorsnede van het cultuurveld in Hollands Kroon”, laat Joop Luten, voorzitter van het CPHK, weten. Het woord is nu aan de inwoners in april hun stem online uit te brengen via de website. In mei gaat een vakjury de definitieve winnaar vaststellen waarbij de uitkomst van stemming door de inwoners voor een derde meetelt.

Gepassioneerd
Petra Rotgans is haar leven lang al gepassioneerd geweest door muziek. Al bijna 10 jaar heeft zij van muziek haar beroep kunnen maken. In haar eigen muziekstudio zijn mensen jong en oud met muziek bezig. Ze geeft zang- en gitaarlessen. Daarnaast is ze koorleider van een dameskoor.

Wilma Beers is als muziekdocent actief bij Winkel’s Harmonie, Fanfare Samen Voorwaarts en Muziekvereniging Wieringerwaard. Ze geeft regelmatig workshops en lessenseries op scholen en in de kinderopvang. Daarbij is haar missie zoveel mogelijk kinderen te laten ervaren hoe het is samen muziek te maken.

Bloemencorso Winkel organiseert ieder jaar weer bloemencorso op de 4e zondag van september. Ruim 10.000 bezoekers komen steeds weer terug deze dag mee te maken. Meer dan 20 corsowagens worden gecreëerd die de straten in het dorp vullen. De honderden vrijwilligers zorgen ervoor dat het een goedlopend geheel wordt.

Cultuur
Elly Doolaard is schilderes en docent. Ze organiseert in de Keesschuur regelmatig een gratis concertpodium voor muzikanten uit de regio. Ze is de sturende kracht van kunst en cultuur in Anna Paulowna en omgeving.

Het doel van de Stichting Cultuur binnen de Dijken is kunst- en cultuurparticipatie te bevorderen. Daartoe organiseert ‘Cultuur binnen de Dijken’ kunst- en cultuurprojecten in Hollands Kroon. Zowel het beleven van, alsook het actief meedoen in kunst en cultuur is daarbij belangrijk.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button