Den Helder

Wandelen van Rotterdam naar Assen voor Stichting Taai

Adverentie

Den Helder – Peter en Marichelle wandelen het hele land door voor Stichting Taai. In hun eigen café in Rotterdam ging het niet goed door de coronacrisis. Hierdoor hebben ze besloten geld op te halen door te wandelen voor het goede doel. De wandelaars kwamen donderdag omstreeks 10.45 uur de Torplaan in Den Helder oplopen, voor een bezoek aan de studio van LOS radio. Peter en Marichelle zijn ondertussen 56 dagen onderweg. Het avontuur is begonnen in Rotterdam, waar zij een café hebben. Door de coronacrisis lagen de inkomsten stil.

Na drie dagen wandelen hebben ze besloten een goed doel te koppelen aan deze wandeling. Dat werd Stichting Taai. Deze stichting staat voor taaislijmziekte. Taaislijmziekte zorgt ervoor dat al het slijm in het lichaam te taai wordt, waardoor er ontstekingen ontstaan binnen in het lichaam. Van buitenaf is deze ziekte niet zichtbaar. Vroeger werden mensen niet ouder dan 20 jaar, tegenwoordig is dat 40 jaar.

“Ik moest mijn vrouw een beetje overtuigen, die vond het een belachelijk idee. Maar wat moet je anders? We kunnen nergens heen en we kunnen ook niet naar het buitenland. Dus toen hebben we uiteindelijk rugzakken, schoenen en kleding besteld”, aldus Peter.

Den Helder
Peter en Marichelle zijn 31 maart in Den Helder aangekomen waar ze overnachtten in het Forest Hotel. Vandaag, op 1 april, nemen ze de boot naar Texel. Daar verblijven ze vijf dagen en lopen zij het hele eiland rond in deze tijd. “En door!” is de quote die Peter benoemde in het radio-interview met Gerard Terpstra.

Peter en Marichelle halen geld op via hun blog. Zij plaatsen hier dagelijks op wat ze hebben meegemaakt die dag. Ook kunnen mensen doneren via de website en het bedrag staat op meer dan 14.000 euro. Het doel is 100.000 euro. Het koppel staat zelfverzekerd in hun schoenen de overige 84.000 euro daadwerkelijk te halen.

Inpakken
“Het vervelende is dat we elke dag die rugzak weer moeten inpakken. Met deze warme dagen moet dus meer kleding in de tas wat vaak niet past. Ik heb al wat kleding teruggestuurd naar huis omdat het gewoon niet past. Elke kilo is er een, heb ik al gemerkt”, vertelde Marichelle op de radio.

Verschillende bekende Nederlanders hebben hun ook een video gestuurd met een aanmoedigend bericht, zoals bijvoorbeeld Irene Moors en Sander Fischer.

Meer informatie over het blog, dagverslagen en het doel is te vinden op www.mywalkings.com

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button