Cultuur/NatuurHollands Kroon

Aftrap Duurzaamheidscafé groot succes

Adverentie

Wieringerwaard – De bewonersavond van ‘De Samendoeners’ was een groot succes: Op vrijdag 25 maart kwamen ruim 70 bewoners samen in dorpshuis De Oude School in Wieringerwaard om te praten over het besparen van energie. De bewoners en wethouder Theo Meskers ondertekenden een manifest om de verduurzaming in de gemeente Hollands Kroon te versnellen.

Een groep betrokken bewoners, de zogenaamde Samendoeners, organiseerde de bewonersavond samen met de gemeente. Een avond door én voor inwoners uit Hollands Kroon. “Als trouwe bezoekers vormen we een klankbord voor de gemeente”, vertelt Martin van der Hout. “We kregen het idee om verduurzaming in de gemeente te gaan versnellen en daarvoor een overeenkomst op te stellen. Dat is een manifest geworden van een A4’tje met algemene uitgangspunten.”

De Samendoeners toeren door heel Hollands Kroon met Duurzaamheidscafés. Tot de zomer worden er vijf cafés georganiseerd in verschillende kernen. Daar kunnen inwoners in gesprek gaan met verschillende experts, onder meer op het gebied van installaties, bouwen en financiën. Én met elkaar natuurlijk. Via de website duurzaam.hollandskroon.nl/duurzaam/samendoeners kunnen inwoners zien waar de bijeenkomsten plaatsvinden.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button