Uitgaan

April vol met activiteiten in de Helderse Vallei

Adverentie

Den Helder – Bij De Helderse Vallei zijn in de maand april weer veel activiteiten gepland. Opvallende activiteiten zijn:

Het Blote Voetenpad gaat weer open op vrijdag 1 april en is die dag gratis te ontdekken van 10:00 – 16:30 uur. Dit betekent dat het vlot weer in de sloot ligt en de ontdekkisten weer klaar staan. Omdat het de eerste dag is dat het Blote Voetenpad weer open is, mogen de ontdekkisten vandaag gratis gebruikt worden. Wie durft al met blote voeten over het pad? Zo ja, maak dan een afdruk van de blote voeten op het terras. En natuurlijk is de foto van de blote voeten te uploaden via instagram met #deheldersevallei. Deelname is geschikt voor iedereen, gratis en aanmelden is niet nodig.

Van dinsdag 5 tot en met zondag 10 april is de Lente bingo. Ontdek de lente bij De Helderse Vallei elke dag van 10:00 – 16:30 uur. De voorjaarsbloemen komen uit de grond, de knoppen aan de bomen komen uit en er zijn weer volop dieren te zien. Ga buiten op zoek naar de eerste tekenen van de lente. Leen de Lente bingokaart bij de balie in het duurzaamheidscentrum en ga op pad. Om de activiteiten zo duurzaam mogelijk aan te bieden, is de bingokaart alleen te leen en moet na gebruik weer in ingeleverd worden zodat iemand anders er ook gebruik van kan maken. Deze bingo is geschikt voor gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar, deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Groene Tuin
Woensdag 13 april is de Lezing ‘Een Groene Tuin’ is op woensdag 13 april van 20:30 tot 21:30 uur. Van 12 tot en met 18 april is het de Week van de Groene Tuin. Door de tuin, balkon of straat te vergroenen en te verduurzamen zorgen de bewoners voor minder wateroverlast en hittestress die worden veroorzaakt door het veranderende klimaat. Om inwoners van gemeente Den Helder en omstreken op weg te helpen, organiseert De Helderse Vallei deze lezing. In de buurt van zee en duin groeit nu eenmaal niet alles. Daarom is het aanleggen van een duintuin in deze omgeving een goed idee.

De lezing wordt gegeven door Johan Gortemӧller, beheerder van heemtuin Thijsse’s Hof in Bloemendaal. In zijn lezing gaat Johan in op de bijzonderheden in de heemtuin, de kenmerken vanduintuinen, het belang van wilde bijen en hoe je hen zelf kunt helpen. Uiteraard geeft hij ook tips waar luisteraars thuis in hun eigen tuin of op het balkon mee aan de slag kunnen. De lezing is voor jongeren en volwassenen. De kosten zijn € 2,00. Vooraf melden is gewenst. De lezing gaat door bij aanmelding van minimaal tien personen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button