112

Drank- en drugsrijders op de bon geslingerd

Adverentie

Den Helder – “Hebben jullie niets beters te doen?”, vroeg een 33-jarige vrouw uit Den Helder vrijdagnacht aan agenten, nadat zij haar aan de kant hadden gezet, omdat zij best hard door de Molenstraat en Oostslootstraat reed. De vrouw vond het onnodig dat de agenten haar aanspraken. Na de ademtest op straat en de ademanalyse op het bureau blies zij 505 ug/l. Veel te veel en dus ontving de dame een rijverbod en een proces verbaal.

Donderdagavond hielden agenten een 49-jarige man aan uit Den Helder. Hij viel op omdat hij in een onverzekerd voertuig reed. Bij controle bleken er sporen van THC, Amfetamine en cocaïne in zijn lichaam te zitten. Hij werd aangehouden, bloed is afgenomen en hij kreeg een rijverbod van 24 uur.

Woensdag had een 37-jarige man uit Den Helder een conflict in het verkeer met een andere weggebruiker. Aanleiding was kennelijk de langzame snelheid die de andere persoon reed. Uiteindelijk zijn beide personen naar het politiebureau gereden. Daar bleek de man onder invloed van THC en Amfetamine te zijn. Hij werd aangehouden, bloed is afgenomen en ook hij kreeg een rijverbod.

Weigeren
Verder werd die dag ook een 22-jarige man uit Den Helder aangehouden voor het rijden onder invloed van THC. In eerste instantie wilde hij zijn speekseltest weigeren, maar koos uiteindelijk eieren voor zijn geld. Ook van hem is bloed afgenomen. De man was overigens van mening dat als hij de speekseltest had geweigerd hij alleen een bekeuring van € 250,- daarvoor had kunnen krijgen en dat het dan over was. Dit is een misvatting. Wanneer iemand een adem- of speekseltest op straat weigert, dan krijgt die persoon inderdaad een bekeuring van € 250,- Echter, als de politie toch het vermoeden heeft dat iemand onder invloed van alcohol en/ of drugs is, dan volgt een aanhouding en het verzoek om mee te werken aan een ademanalyse dan wel bloedproef. Dit kan nog volgen door een bevel om hier aan mee te werken. Wanneer dit wordt geweigerd, dan wordt dit als een ‘weigering bloedproef ‘gezien en wordt onmiddellijk het rijbewijs ingevorderd en is deze voor een langere tijd kwijt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button