Sport

Den Helder Suns dames winnen van Grasshoppers en verdienen thuisvoordeel bij de Play-offs

Advertentie:

Den Helder – Een rommelige wedstrijd die langzaam op gang kwam zaterdagavond tussen de Den Helder Suns dames en de Grasshoppers uit Katwijk. Pas na een paar minuten wisten de bezoekers het netje te vinden, de Suns waren echter ook niet nog niet op dreef. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong en die gaven ze de hele wedstrijd niet meer uit handen. De eindstand werd uiteindelijk 77-58 in het voordeel van de Suns. Voor de wedstrijd werden de dames van de Suns gehuldigd voor het thuispubliek voor het winnen van de nationale beker vorige week in Landsmeer.

Mecx van Linge met balbezit (DHfoto)

De eerste twee kwarten waren rommelig van beide kanten. Gemiste schoten en balverlies waren zowel bij de thuisploeg als de bezoekers daar de oorzaak van. Een saaie wedstrijd zou je denken, dat was het zeker niet, de ploegen kennen elkaar erg goed en schuwden de fysieke confrontatie niet. Duels werden fel aangegaan wat weer regelmatig leidde tot balverlies, maar ook mooie, verrassende aanvallende combinaties.

De laatste twee kwarten kregen de dames van de Suns de wedstijd steeds meer onder controle. De voorsprong bleef steeds boven de 10 punten, dit was voldoende om de wedstrijd gecontroleerd tot een goed einde te brengen. De fysieke duels bleven boeiend, waardoor ook deze laatste twee kwarten niet verveelden. Met deze winst worden de Suns eerste in de competitie en daarmee behalen ze het thuisvoordeel in de Play-offs om het landskampioenschap. Die gaan komende woensdag van start.

Topscoorder aan Suns kant was Kelsi Lidge met 16 punten op de voet gevolgd door Kiki Fleuren met 15 punten. Aanvoerder Janiek van Veen kwam tot 13 punten. Kiki Fleuren werd verkozen tot speelster van de wedstrijd.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button