Recensie

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (recensie)

Advertentie:

Het bordspel Dungeons & Dragons kwam in 1974 op de markt. Een spel waar drie tot zes spelers aan tafel een rol op zich nemen en met dobbelstenen een fantasie avontuur aangaan. Het spel was vooral populair onder Amerikaanse scholieren en studenten en bestaat inmiddels uit meerdere edities. Het succesvolle en fantasierijke schrijversduo John Francis Daley en Jonathon Goldstein (Spider-Man: Homecoming) schreven en regisseerden dit spektakel, gebaseerd op het spel.

Edgin Darvis (Pine) is een gelukkige huisvader die met zijn vrouw en babydochter onbezorgd in een mooi huisje wonen. Bij een aanval op het dorp door de Rode Tovenaars wordt de vrouw van Edgin vermoord en vindt hij zijn jonge dochter nog levend terug. Samen met de barbaarse Helga Kilgore (Rodriguez), de amateurtovenaar Simon Aumar (Smith) en de schurk Forge Fitzwilliam (Grant) vormt hij een dievengilde dat zich toelegt op het stelen van kostbaarheden. Samen met Helga zorgt Edgin voor zijn opgroeiende dochter Kira (Coleman). Edgin heeft echter nog altijd één missie en dat is de herrijzenis-steen stelen, waarmee hij zijn vrouw weer uit de dood kan terug halen. Daarvoor moet het team inbreken in een haast onneembare vesting.

Justice Smith speelt Simon, Chris Pine speelt Edgin, Sophia Lillis speelt Doric en Michelle Rodriguez is Holga in Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (Paramount Pictures, Hasbro).

Lord
Bij die inbraak worden Edgin en Helga gevangen genomen en weten Forge en Simon te ontsnappen met de steen. Als na twee jaar Edgin en Helga weten te ontsnappen keren ze terug naar Forge. Het blijkt dat hij inmiddels de Lord van de stad Neverwinter is en daar een riant leven leidt. Hij beschouwt Kira nu als zijn dochter die hem dan ook volledig vertrouwt. Edgin en Helga weten te ontsnappen aan een executie die Forge voor ze had bedacht. De missie van Edgin en Helga wordt nu het vertrouwen van Kira terugwinnen en de herrijzenis-steen bij Forge stelen. Forge heeft echter de hulp van de rode tovenares Sofia (Head), die zo haar eigen spel speelt. Edgin en Holga weten Simon terug te vinden die voorstelt om het team te versterken met de Elf Doric (Lillis). Ook wordt de hulp van ridder Xenk Yandar (Page) ingeroepen. Elk van de teamleden heeft zo zijn eigen bijzondere eigenschappen en capaciteiten. Met dit team gaan Edgin en Helga hoopvol op pad.

Dungeons Dragons – Honor Among Thieves – Hasbro
Daley en Goldstein hebben een onbegrensde fantasie waarmee ze een verhaal weten te maken en uit te beelden dat je 2:14 uur laat verbazen. De decors, de verschillende karakters, beesten, monsters en uitgevoerde acties zijn prachtig en verrassend. Chris Pine (Startrek) is Edgin, de optimistische man die er de moed in moet houden omdat hij zelf niet zo veel kan, maar wel de plannen weet te maken om zijn doelen te bereiken. Daarbij kan hij komisch uit de hoek komen. Michelle Rodriguez (Fast & the Furious) is de keiharde Helga die haar mannetje weet te staan in schijnbaar onmogelijke gevechten.

Eeuwige glimlach
Hugh Grant (Love Actually) speelt nu eens een narcistische slechterik die met zijn eeuwige glimlach en zijn mooie Engelse taalgebruik een prachtige schurk neer zet. Justice Smith (Jurassic World) is de jonge amateurtovenaar die behoorlijk wat zelfvertrouwen mist. Sophia Lillis (Gretel) is het tengere Elfje Doric dat zich in allerlei gedaantes kan veranderen. De 14-jarige Chloe Coleman (My Spy) is als de dochter Kira de speelbal tussen Forge en Edgin. Daisy Head (Fallen) is de angstaanjagende rode Tovenares Sofina. Kortom een prachtige cast die goed uit de verf komt.

Voor de locaties is onder meer gebruik gemaakt van de desolate landschappen in Ierland en Engeland. Een mooi verhaal waar ook de nodige humor in is verwerkt. Blijf dan ook nog even zitten bij de aftiteling want er komt nog een sterke grap.

Regie: John Francis Daley, Jonathon Goldstein
Met: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Hugh Grant, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Chloe Coleman, Daisy Head, Spencer Wilding, Will Irive
Kijkwijzer: 12 jaar

Toon meer

Ad Bak

Ad Bak is de vaste filmrecensent van Regio Noordkop. Eens per week bezoekt hij Kinepolis in Den Helder voor een verslag van een nieuwe rolprent. De recensies worden doorgaans op zaterdagochtend online gezet.

Wellicht ook interessant

Back to top button