112Den Helder

Brandweerman Harm werd voor zijn pensioen uitgezwaaid door 35 collega’s

Advertentie:

Den Helder – Brandweerman Harm Oosterbeek ging donderdagavond voor het laatst als actieve brandweerman naar de kazerne aan de Bastiondreef. Bij de pensionering van een collega pakken de brandweerlieden graag groot uit. Door de Coronamaatregelen kon dit nu niet en dus stonden 35 collega’s hem langs de straat uit te zwaaien, en dat was toch best een indrukwekkend gezicht.

Harm staat bij zijn collega’s bekend als een kundige en rustige collega. Hij kan met een stoïcijnse blik verhalen opdissen die menigeen voor de gek kunnen houden. Even de boel opschudden en weglopen is zijn handelsmerk om de groep scherp te houden. De keer dat hij gedesoriënteerd op de oude kazerne wakker werd, het licht aangooide en in zijn pak sprong om tot de ontdekking te komen dat hij de alarmering gedroomd had is natuurlijk nooit gebeurd. Heel stilletjes is hij zijn bed weer ingekropen.

Zijn lievelingskostje is witlof, maar als één van de collega’s nasi gaat maken, wat hij van te voren even checkt, kunnen de stronkjes witte groente thuisblijven. Hij heeft geen speciale plannen nu hij met pensioen gaat. Genieten van de kleinkinderen en zijn grote hobby fietsen zullen veel van zijn tijd nemen.

Dat zijn collega’s op deze manier afscheid van hem namen vond hij wel indrukwekkend en had hij niet verwacht. Dat er iets zou gebeuren had hij wel door toen hij begon te mopperen dat ze om 17.15 uur al aan de warme prak gingen. Harm en zijn vrouw Anja zijn net verhuisd naar Julianadorp en wonen nu bij hun dochter om de hoek, ideaal om van de kleinkinderen te genieten.

Harm en zijn vrouw Anja bij zijn laatste momenten als actief brandweermand (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button