Hollands Kroon

Geen herdenking in Hippolytuskerk

Advertentie:

Hippolytushoef – De herdenking dit jaar, op 4 mei in de Hippolytuskerk, gaat niet door. “Dat is enorm zonde, maar ook begrijpelijk”, stelt het 4 mei comité Wieringen.

In het woord herdenken zit ook het woord ‘denken’. Denken aan elkaar en aan de oorlogsslachtoffers kan eenvoudig samen gaan. Hippolytuskerk vraagt daarom aan mensen om de herdenking thuis in kleine kring uit te voeren.

“Wij zorgen ervoor dat zij die slachtoffer werden van de oorlog, waaronder ook zij, die zo hard voor onze vrijheid hebben gestreden, worden herdacht door bloemen te leggen op de graven en bij de monumenten. Ook zullen wij de namen noemen en zal de Taptoe geblazen worden. Dit alles zal, in besloten kring, met een zo klein mogelijk gezelschap plaatsvinden. Het is ook de bedoeling om de begraafplaats op Zandburen zoveel mogelijk te ontzien. We vragen u dan ook met klem om de begraafplaats van Zandburen te mijden en thuis te blijven. Namens het nationaal 4 en 5 comité vragen wij u ook om dit jaar de Nederlandse vlag van zonsopgang tot zonsondergang,  halfstok te hangen. Volgend jaar, wanneer wij wellicht meer van onze vrijheid kunnen genieten, zien wij graag iedereen weer terug voor de gebruikelijke herdenking.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button