Den HelderSportVideo

Bruisend kampioensfeest basketbalsters Dozy BV Den Helder

Advertentie:

Den Helder – De basketbalsters van Dozy BV Den Helder werden afgelopen donderdag in Barendrecht landskampioen. Natuurlijk wilden ze dat ook in hun thuisstad vieren, maar ja, corona! In overleg met de gemeente en met medewerking van vele partijen werd een waardig, zelfs bruisend kampioensfeest neergezet met zo’n tweehonderd mensen. De jeugdteams maakten een heuse erehaag voor de kampioenen, waardoor ze naar het podium liepen. Daar opende wethouder Peter de Vrij een soort van defilé, waarbij eerste de jeugdteams en daarna iedereen die de kampioenen wilden feliciteren langs de ploeg kon lopen.

De erehaag van de jeugdspeelsters voor de kampioenen (DHFoto)

Wethouder Peter de Vrij heeft zelf ook gebasketbald en is trots op de basketbaldames uit zijn stad. De Vrij is ook vol lof over het kampioensfeest dat in korte tijd met vele partijen in elkaar is gezet. Ook met de gemeente is overleg gepleegd over de te nemen maatregelen en toen alles geregeld was kon het doorgaan. De wethouder drukte op de knop en met confetti en serpentines opende hij het bal.

Organsisatie
De kaders voor het feestje waren strak, de kampioenen op het podium met daarvoor veel ruimte voor het defilé en daarachter de ruimte voor het publiek. Klinkt niet heel gezellig, maar dat was het toch wel. Bas Ouwens van Mee & De Weering had niet alleen een serieus podium geregeld, maar ook prima geluid, licht en zelfs confetti- en serpentinekanonnen. Het plein was door de vrijwilligers aangekleed met ballonnen en zelfs een bitterbal was geregeld voor de bezoekers van dit grote openlucht terras.

Ook ‘Oud’ succescoach Meindert van Veen was aanwezig, hoe kan het ook anders, zijn dochter Janiek speelt in de kampioensformatie. Hij werd naar voren gehaald en vertelde lachend dat hij helemaal niet blij is met het behaalde kampioenschap. Nu was hij niet meer de enige coach die dat in Den Helder bij de dames gedaan had. Hij vertelde trots te zijn op de speelsters die dit voor elkaar hebben gekregen, maar roemde ook de staf en alle mensen om het team heen die veel hebben bijgedragen aan dit kampioenschap.

Huisfotograaf
Al vele seizoenen legt huisfotograaf Jeffrey Lewakabessy de wedstrijden van het damesbasketbalteam vast voor de club en hun social media. Ook nu was hij weer van de partij, Natuurlijk vierde hij het feestje ook graag mee, maar hij moest ook aan de bak. Alle jeugdteams werden vastgelegd met het kampioenselftal op de achtergrond en ook mochten de jeugdspelers met de beker van het landskampioenschap op de foto. Aandacht houdt hij niet zo van maar toch werd hij door de spreekstalmeester Kim Smit even flink in het zonnetje gezet voor al zijn inzet en mooie foto’s.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button