Noord-Holland

Zwemseizoen oppervlaktewater officieel gestart

Adverentie

Noord-Holland – Het zwemseizoen start zaterdag 1 mei voor zwemmen in oppervlaktewater. Zwemmen betekent plezier voor jong en oud en is vooral gezond. In Noord- Holland zijn meer dan 150 officieel aangewezen zwemwaterlocaties waar je veilig kunt zwemmen.

Maak de komende maanden gebruik van de vele mooie zwemwaterlocaties in Noord-Holland. Kijk op zwemwater.nl of de zwemwaterapp (zie Google Play en App Store), dan zien gebruikers vooraf of er bijvoorbeeld gezondheidsrisico’s zijn waardoor het beter is een andere locatie te kiezen. Op het bord bij de locatie is dat natuurlijk ook te zien, maar dat is misschien wat laat.

Door de sluiting van de zwembaden is het de afgelopen periode lastig geweest om de zwemvaardigheid op peil te houden. Houd vooral kleine kinderen extra in de gaten.

Zo veilig mogelijk zwemmen
Zwem uitsluitend bij aangewezen zwemwaterlocaties. Op deze locaties worden waterkwaliteit en veiligheid gecontroleerd. Alle officieel aangewezen zwemwaterlocaties zijn opgenomen op zwemwater.nl. Bij de zwemwaterlocatie zelf zijn ze te herkennen aan een blauw informatiebord van de provincie.

Zwemmen in oppervlaktewater kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Er is bijvoorbeeld kans op maag- en darmklachten, zwemmersjeuk, oorontsteking en de Ziekte van Weil. Op officiële zwemwaterlocaties controleert de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord tussen 1 mei en 1 oktober de waterkwaliteit. Dat doen ze in opdracht van de provincie Noord-Holland. Voor meer informatie over gezondheidsrisico’s zie zwemwater.nl. Zwemmen in oppervlaktewater is altijd op eigen risico.

Actuele informatie over de waterkwaliteit en veiligheid staat tijdens het zwemseizoen op zwemwater.nl. De apps hiervan zijn ook te downloaden via de App Store (voor iOS) of de Playstore (voor Android). Negatieve zwemadviezen en zwemverboden worden bovendien gemeld via Twitter: @ZwemwaterNH.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button