Hollands KroonMaritiemVideo

Nationale Reddingbootdag KNRM Den Oever (video)

Advertentie:

Den Oever – Na twee jaar mocht het KNRM reddingstation Den Oever weer een open dag organiseren. Jong en oud kwam aan de Sluiskolkkade eens kijken wat er allemaal te zien en te beleven valt in zowel het boothuis als op de reddingboot de Johanna Margareta.

Koffie, fris, koek, video of een lekker visje, alles werd de bezoekers voorgeschoteld om het ze naar de zin te maken. Meevaren was op deze open dag mogelijk voor zowel donateurs of diegene die ter plekke donateur werden. In een klein winkeltje in het boothuis werd van alles verkocht wat weer ten goede kwam aan de KNRM. Want, zo vertelde Schipper Eduard Terpstra, “alles hier in Den Oever wordt gedaan door vrijwilligers en wij krijgen alleen geld via giften en de donateurs. Dus we kunnen elke cent goed gebruiken!”

In de toekomst wil de KNRM graag dat het station aan de Sluiskolkkade verhuist naar een plek aan de Oostkade in de haven van Den Oever. Het IJsselmeer zou dan vaker worden gedaan door station Medemblik. Op de Waddenzee bevindt zich namelijk een grijs gebied en dat zou dan door de nieuwe locatie van de KNRM sneller bereikbaar zijn. De vaartijd naar de Waddenzee duurt nu vanuit de huidige locatie, vooral door de tussenliggende spuisluizen, langer.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button