Hollands KroonUitgaan

Kleinkunstvoorstelling Held in Blauw met MAR V Koperkwintet en gratis optreden Koor La Presa

Advertentie:

Anna Paulowna – Frédérique Arnold presenteert op vrijdag 12 mei in Johanna’s Bos haar kleinkunstvoorstelling “Held in Blauw”. Dit doet zij in samenwerking met het Michiel Adriaenszoon de Ruyter Kwintet (MAR V) van het Marinierskapel.

In deze kleinkunstsolo onderzoekt Frédérique de fascinatie voor de grootste held in haar leven: haar vader, een ex-militair en uitgezonden als blauwhelm naar Bosnië in de jaren 90. Held in Blauw is een zoektocht naar het verheerlijken van een heldendaad, maar bovenal naar de effecten daarvan op jezelf. Met liedjes, verhalen en anekdotes wordt het publiek onderdeel van dit persoonlijke verhaal gekoppeld aan een grote verzwegen geschiedenis.

MAR V, waarbij de ‘V’ staat voor kwintet, omlijst de voorstelling “Held in Blauw”. Ze spelen in de bezetting van twee trompetten, hoorn, trombone en bastuba vooraf aan de voorstelling en na de voorstelling en pauze spelen ze ook nog een set. Naast het gehele originele repertoire voor koperkwintet wordt muziek uit alle tijdvakken gespeeld aangevuld met selecties uit film-, musical-, swing- en popmuziek en speciaal voor dit ensemble gecomponeerde muziek.

Hollands Kroonse Uitdaging
Stichting Johanna’s Bos heeft een startsubsidie ontvangen van de Hollands Kroonse Uitdaging. Dankzij deze financiële steun kunnen zij zich richten op het vergroten van de bekendheid van de activiteiten. Hoe meer mensen zij kunnen bereiken, hoe meer leuke optredens, evenementen en activiteiten ze kunnen organiseren.

Held in Blauw vindt plaats in de theaterschuur van Johanna’s Bos (Lotweg 42) in Anna Paulowna. De deuren openen om 19:00 uur openen, het optreden begint om 20:00 uur. De toegangsprijs voor het optreden bedraagt € 18,50.

Dameskoor La Presa
Dameskoor La Presa, onder leiding van Gaby de Goede, treedt op zondag 14 mei op. Het optreden vindt om 14:00 uur plaats bij Johanna’s Bos in Anna Paulowna, met mooi weer buiten en wanneer het weer het niet toelaat zingen de dames binnen in de theaterschuur. De toegang is gratis en het publiek wordt uitgenodigd om een donatie in de gulle gave pot te doen om het koor te ondersteunen.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button