Den Helder

Gemeente Den Helder geeft in samenwerking met Samen Blauwgroen honderd regentonnen weg

Advertentie:

Den Helder – Samen Blauwgroen geeft in Noord-Holland Noord maar liefst honderd regentonnen met een inhoud van honderd liter weg. Gemeente Den Helder is partner van Samen Blauwgroen en zij wilden graag meedoen aan deze actie. Alle inwoners van gemeente Den Helder maken kans op zo’n gratis regenton. Ze worden bij de winnaars thuisbezorgd en zijn compleet met alle aansluitmaterialen.

Het lijkt alsof in Nederland het water altijd met bakken uit de lucht valt, maar er zijn ook steeds langere perioden van droogte. Door een regenton te gebruiken, raakt bij hevige regenval het riool minder snel overbelast. En met het water uit de regenton kan de tuin of de planten op het balkon water worden gegeven tijdens een droge periode zonder leidingwater te gebruiken. Zo wordt de regio steeds weer een beetje klimaatbestendiger.

Inwoners kunnen meedoen door een korte vragenlijst in te vullen op www.samenblauwgroen.nl/wineenton. Iedereen kan meedoen. Nodig is het invullen van naam en contactgegevens, zodat de organisatie de gelukkige winnaars kan bereiken. Meedoen kan tot en met 19 mei 2024. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Samen Blauwgroen
Deze campagne is een initiatief van Samen Blauwgroen, een samenwerking tussen 26 Noord- Hollandse gemeenten, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN. Samen werken ze aan klimaatadaptatie en een duurzame waterketen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button